תפריט טלפון עגלה0 נווט
לאתר אביזרים לרכב לדף הפייסבוק שלנו
שלח הודעה

השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם בהקדם

מתקני חניה לאופניים: שמונה צעדים בדרך לבחירת המתקן הנכון

מתקני חניה לאופניים: שמונה צעדים בדרך לבחירת המתקן הנכון

יותר ויותר ישראלים עוברים לאופניים – זו המגמה בישראל לאורך השנים האחרונות. אך אם בעבר נהגו הישראלים לדווש רק בסופי השבוע, הרי שהיום הם גם מגיעים לעבודה ברכיבה. הרכיבה על אופניים מחזקת את הכושר הגופני, חוסכת זמן פקקים ומחקרים שנערכו בעולם מראים שעובד מדווש הוא גם עובד חברותי יותר, נמרץ יותר ויעיל יותר.

החסכון למקום עבודה שעובדיו מגיעים באופניים הוא משמעותי: חסכון בדלק, בעלויות חניה ובבלאי. איך לעודד את העובדים להגיע באופניים למקום העבודה? הנה 7 צעדים שיעזרו לכם לקחת את הארגון בכיוון הנכון: 

1.      בדיקת היתכנות: הצעד הראשון הוא לבחון את הנתונים האובייקטיביים. כדי להתחיל במהללך יש לוודא כי החברה ממוקמת באתר נוח לגישת אופניים, וכי לפחות חלק מהעובדים גרים בטווח רכיבה סביר.

2.      כמה זה חוסך לנו: יש תועלות (כמו כושר גופני) שקשה מאוד לתמחר, אך ישנן תועלות רבות שניתן לתמחר בקלות: את שווי הדלק שנחסך לחברה בכל יום, את שווי החניה ואת שווי הבלאי של הרכב ואת שווי הנזקים הממוצעים ליום (תאונות חו"ח, שריטותו וחבלות קלות ברכב). כשיודעים מהו פוטנציאל החסכון, אפשר לדעת כמה ניתן להשקיע בשלב הבא. 

3.      עידוד ותימרוץ: יש דרכים רבות לעידוד העובד להגיע באופניים: תוספת תשלום ליום הגעה עם אופניים, החזר עלות הליסינג, מקומות חניה מועדפים, טובות הנאה אחרות (מתנות, תלושי קניה, ציון לשבח ועוד).

4.      מיקום, מיקום, מיקום: עכשיו, זה הזמן לבחון את המיקומים: איפה להכשיר את חניון האופניים, איפה למקם את הלוקרים לשמירת הציוד ואיפה למקם את המקלחות. פרט מעניין: בשטח של מקום חניה למכונית אחת, יכולים לחנות 8-10 זוגות אופניים. מקדם החישוב הוא 0.8-1 מ"ר לכל זוג אופניים. חשוב למקם את החניה ואת חדרי השירות (לוקרים, מקלחות) במיקום נוח – יש לכך השפעה רבה על נכונות העובדים להשתמש במתקנים.  

5.      מה חושבים העובדים: כאשר מרבית הפרטים ברורים, ואין ספק בהיתכנות הפיסית של הפרוייקט, יש להעביר סקר בין העובדים ולבחון את הענותם לנושא.

6.      בחירת מתקן חניה לאופניים: כעת, יש להחליט על סוג המתקן המתאים למקום הנבחר. כאן יש לקחת בחשבון את מספר הרוכבים, את רמת הביטחון הנדרשת ואת מגבלות השטח, אם ישנן. במפעל רחב ידיים ניתן להכשיר מתקני חניה מפוזרים, ובמגדל משרדים (בו כל מ"ר עולה ביוקר) נעדיף לנצל את השטח באופן מיטבי ולהשתמש גם בקירות ובתקרה לתליה של אופניים.

7.      אופניים הם כלי תחבורה יקר: מחירו של זוג אופניים נע בין מאות שקלים לבין למעלה מעשרת אלפים שקלים. רוכבים מקצועיים מתשמשים בציוד היקפי יקר ערך. מסיבה זו, חשוב להגן על האופניים מפני גניבה (כמובן!) וגם מהגשם, מהשמש, מאבק ומשאר מפגעים.

8.      יוצאים לדרך! אחרי כל השלבים האלה, זה הזמן לצאת לדרך: להתקין את הציוד הדרוש, ולהזמין את העובדים לעבור לאופניים. כדי שהתהליך יתפוס תאוצה כדאי לתקשר את המהלך עם העובדים (באתר האינטרה-נט, בלוחות המודעות, בתלושי המשכורת ובכל דרך אפשרית), וכמובן להקשיב להערות ולהצעות השיפור שלהם. המעבר לאופניים הוא תהליך מתמשך, שדורש תשומת לב ניהולית – אך משתלם לארגון ולעובדים, הן בצד הפיננסי והן בצד הבריאותי.

רכיבה מהנה ובטוחה!

בין הארגונים המעודדים את עובדיהם להשתמש באופניים, על ידי מתקני החניה של חן אופן:

חברת צים        

בנק לאומי        

חברת מיקרוסופט ישראל (הרצליה)        

חברת PTC (הרצליה)

בית כלל – (בניין משרדים, תל אביב)

בית הספנות (בניין משרדים, תל אביב)

חברת אוואיה (קריית עתידים, תל אביב)

מאמרים נוספים
אתר מאובטח
היו חברתיים, שתפו אותנו